Hackere og andre it-kriminelle bliver stadig mere og mere intelligente, og de er altid på udkig efter sårbarheder i it-sikkerhed hos danske virksomheder. Hackerne er desværre dygtige til at udnytte selv de mindste fejl og mangler i sikkerhedsniveauet, som kan ende i alvorlige datalæk, krav på store løsesummer og andre ubehagelige overraskelser. Heldigvis er der en vej ud af rollen som det nemme offer.

Vi har samlet de første 3 ud af de 6 mest typiske fejl i it-sikkerheden – som du heldigvis kan fikse med det samme:

1. Du har for mange sikkerhedsløsninger
I takt med at trusselsbilledet udvikler sig og der hele tiden kommer flere og nyere trusler, så kan det virke oplagt at lægge nye sikkerhedsløsninger ovenpå de gamle. Problemet er bare, at det resulterer i for mange produkter og for lidt integration, og hvert produkt har sit eget dashboard, kontroller og advarsler, som er meget at holde styr på. Manglen på integration mellem sikkerhedsløsningerne gør det svært for at dig at se truslerne fra et holistisk perspektiv, og det bliver også en udfordring at handle på truslerne hurtigt og effektivt.

Kig derfor i stedet på sikkerhedsløsninger, som er designet til at arbejde sammen, og opstart samarbejder med virksomheder med speciale i it-sikkerhed. På den måde er du også sikret den rigtige rådgivning på sikkerhedsområdet.

2. Du mangler kompetencer med fokus på it-sikkerhed
Sikkerhedstrusler udvikler sig hele tiden, og 43% af alle hackerangreb rammer mindre virksomheder. De virksomheder har som regel få it-ressourcer in-house, og størstedelen af deres fokus er på at drive virksomheden – og ikke på it-sikkerhed.

Overvej derfor automatiserede, software-baserede løsninger, som kan holde øje med dine systemer og endda reagere, når der bliver opdaget en trussel. Smart automation kan spare dig for både tid og energi, så du kan bruge din tid mere fornuftigt. Overvej også at investere i at uddanne dine medarbejdere i sikker digital adfærd.

3. Du har for usikre personlige devices
Selv små virksomheder har indtil flere computere, smartphones og tablets på arbejdspladsen. En målrettet hacker kan få adgang til virksomhedens data gennem flere forskellige endpoints, og 60 % af brud på sikkerheden stammer fra et kompromitteret endpoint, som fx et personligt device.

Identity og access management sørger for, at dine medarbejdere kun får én sikker identitet til at tilgå alle jeres netværksressourcer med 2-faktor-validering giver også et højere niveau af sikkerhed, da det kræver, at dine medarbejdere både bruger deres password og fx en SMS-kode til at validere deres identitet, når de logger på.

Vil du have resten af de typiske sikkerhedsfejl, kan du finde dem i indlægget "6 typiske fejl i din it-sikkerhed, du skal fikse nu (del 2)".

Har du brug for mere viden om, hvordan du forbedrer din it-sikkerhed, så kontakt Jan Neumann herunder. 

 Jan Neumann

 Business Development Manager

 (+45) 31 10 38 48

 Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.