Få hjælp til at fikse de 6 mest typiske it-fejl, du laver, lige her

I første del af denne lille mini-serie om it-sikkerhed fik du de første tre typiske sikkerhedsfejl, du skal fikse med det samme.

I dette blogindlæg får du de sidste tre fejl – og dem kan du læse her:

4. Du tror, din virksomhed er for lille til at blive ramt
It-kriminelle er fuldt ud bekendte med, at små og mellemstore virksomheder stadig har den opfattelse, at sikkerhedsbrist og hackerangreb kun rammer de store virksomheder. Virkeligheden er bare en anden, og små og mellemstore virksomheder er tit nemme ofre for de it-kriminelle, fordi virksomhederne fejlagtigt tror, at de er fredede fra angreb.

Derfor er det vigtigt, at du investerer i it-sikkerhed. Du skal i den forbindelse være opmærksom på, at ingen sikkerhedsløsning er 100 % sikker. Gå altid ud fra, at du kan blive angrebet og opleve sikkerhedsbrist. Lav en handlingsplan i tilfælde af et angreb, overvåg hele tiden dit it-setup for mistænkelig aktivitet og organiser de nødvendige ressourcer, du skal bruge til at kunne reagere hurtigt på et potentielt angreb.

5. Du undervurderer din cloud-leverandør
It-sikkerhed er et meget komplekst område og selv større it-afdelinger har svært ved at følge med trusselsbilledet. Den rigtige cloud-leverandør kan faktisk hjælpe dig med meget af det hårde arbejde og give dig smarte og sikre løsninger til at beskytte dine data.

Overgangen til cloud behøver ikke at betyde, at du skal starte alt forfra. Tag dig i stedet tiden til at evaluere dine behov, og del overgangen op i mindre skridt. Du kan også lægge en mere langsigtet strategi, hvor nogle af dine systemer bliver on premise. Når du kigger efter en cloud-leverandør, så kig efter dem, som giver detaljerede oplysninger om deres sikkerhedsniveau og compliance.

6. Du overbeskytter dine data
Dine data bliver sendt frem, tilbage og delt af dine medarbejdere, samarbejdspartnere og kunder. Men prøver du at lukke alt ned for at beskytte dine data, så modarbejder du både produktivitet og innovation, som til sidst resulterer i, at dine medarbejdere selv finder metoder til at omgå sikkerheden. Derfor skal du finde den rette balance i din datasikkerhed ved at fokusere på at opdele sikkerheden i niveauer.

Opdel derfor dine data i kategorier alt efter, hvor kritiske de forskellige data er. En endnu bedre løsninger at opsætte automatisk kategorisering af sikkerhedsniveauet til dine data, så de får den rette beskyttelse allerede, når de bliver oprettet. Beskyt de mest kritiske data med de stærkeste sikkerhedsforanstaltninger som kryptering og begrænset adgang og muligheden for at dele filerne.

Har du ikke fået læst del 1 af vores lille fejl-serie, kan du finde indlægget her.

Hvis du vil vide mere om it-sikkerhed, og hvordan du bedst beskytter dine data, så tag fat i Jan Neumann herunder.

 Jan Neumann

 Business Development Manager

 (+45) 31 10 38 48

 Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.