Få taget på dine følsomme data med Data Loss Prevention

Databeskyttelse og -overvågning har flyttet sig længere og længere op på den it-ansvarliges to-do-liste. Vi er kun blevet mere og mere afhængige af data, når vi skal drive forretning – så et datalæk kan have alvorlige og ret uoverskuelige konsekvenser for enhver virksomhed i det danske erhvervsliv.

Fortrolige forretningsdokumenter, betalingsoplysninger, løn-oversigter og CPR-numre på medarbejdere er alle data, som ikke må lande i hænderne på de forkerte – men det kan desværre ske, hvis du ikke har en ordentlig sikkerhedspolitik.

En stærk sikkerhedspolitik består af mange elementer – men Data Loss Prevention til Microsoft 365 er med til at styrke din sikkerhed markant.

Løsningen lader dig nemlig identificere, overvåge og automatisk beskytte dine følsomme oplysninger.

Data Loss Prevention sikrer dine følsomme data
Mere specifikt har løsningen Data Loss Prevention tre helt centrale fordele:

1. Du kan identificere følsomme data på tværs af services
SharePoint Online, OneDrive for Business, Microsoft Teams. Dine medarbejdere bruger højst sandsynligt én eller flere af disse services. Det kan ske, at de, eller en af jeres kunder, kommer til at dele følsomme data på platformene. Sker det, så kan Data Loss Prevention identificere hvilket som helst dokument, der indeholder cpr-numre eller betalingsoplysninger. På den måde kan du hurtigt forhindre, at oplysningerne lander det forkerte sted.

2. Du kan stoppe delingen af følsomme data
Med Data Loss Prevention kan du opspore dokumenter eller e-mails, der indeholder oplysninger om sygdomsforløb eller dokumenter fra dine medarbejderes pensionsselskab. Den evne kan du også bruge proaktivt. Når du har fundet dokumenterne, kan du automatisk blokere adgangen til dem eller låse e-mailen, så den ikke kan sendes videre. Dermed ligger pensionsoplysningerne sikkert og er kun tilgængelige for medarbejderen selv.

3. Du kan booste dine medarbejderes sikkerhedsadfærd
Opgaven med at uddanne dine medarbejdere til at behandle følsomme data sikkert er stadig en længere proces. Og nogle gange har de brug for hjælp til at håndtere data korrekt. Hvis en af dine medarbejdere fx. prøver at videresende en mail med følsomme eller forretningskritiske data, kan Data Loss Prevention sende dem en notifikations-mail. Den mail gør dem opmærksom på, at de er i gang med at videresende følsomme data. Data Loss Prevention kan derefter også hjælpe dem med at omgå blokeringen, hvis de følsomme data alligevel skal sendes afsted.

Har du brug for mere viden om, hvordan du forbedrer din data-sikkerhed med Data Loss Prevention og Microsoft 365, så kontakt Jan Neumann herunder.

 Jan Neumann

 Business Development Manager

 (+45) 31 10 38 48

 Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.