Hjemmearbejdspladser er alt for usikre – sådan booster du sikkerheden med 3 tiltag

Mange tænker pr. refleks på Teams, når vi taler om hjemmearbejde – særligt i disse tider. Teams er et fantastisk kommunikations- og samarbejdsværktøj, men sikkerheden på hjemmearbejdspladsen skal følge med – ellers risikerer man, at virksomhedsdata bliver kompromitteret, falder i de forkerte hænder eller går helt tabt.

Her får du tre vigtige råd, når det kommer til it-sikkerhed hjemme hos dine medarbejdere.

Sørg for sikker password-beskyttelse med to-faktor godkendelse

Hvis en hjemmearbejdsplads skal være lige så effektiv som på kontoret, så skal dine medarbejdere have adgang til virksomhedens systemer og data. Mange virksomheder kører i dag cloud-løsninger, som netop kan tilgås alle steder fra og via pc/mac og mobiltelefon. Det gør det nemt for medarbejderne, men det gør det også nemt for it-kriminelle.

Mange bruger kun ét godkendelsestrin, nemlig et password, når de logger ind. Får uvedkommende fat i eller gætter medarbejderens password, er der fri adgang til virksomhedens systemer og data.

To-faktor godkendelse tilføjer et ekstra sikkerhedslag – det kan fx være, at når brugeren har indtastet password, så får han tilsendt en sms med en kode, der også skal indtastes, før der er adgang.

Hav styr på medarbejdernes enheder

Sørg for at alle enheder – pc/macs, mobiler, tablets – altid er opdateret på sikkerhedsfronten. Det er desværre alt for ofte, at vi ser, at virksomheder fx kører med meget gamle (og forskellige) versioner af software på medarbejdernes forskellige enheder, og det giver store huller i sikkerheden.

Intune, som er en del af Microsoft 365, er et fantastisk værktøj til effektiv device management. Her kan man definere nogle krav til enhedernes sikkerhedsniveau, fx at enheden kører med en bestemt version af Windows eller nyere, og at enheden skal opdateres eller patches, før brugeren kan logge på systemerne.

Gør det nemt for medarbejderne

Hvis det bliver for bøvlet for medarbejderne at leve op til virksomhedens sikkerhedskrav, så er der risiko for, at de begynder at omgås kravene. Ikke i ond hensigt, snarere af uvidenhed. De fleste medarbejdere vil bare gerne have lov at løse deres opgaver, uden for meget bøvl.

Derfor skal I udnytte mulighederne for at lægge al den sikkerhed på jeres systemer, som I kan, uden at belaste brugerne. Et eksempel herpå er Intune sikkerhedsstyring – når medarbejdernes enheder er enrolled og compliant (lever op til de stillede sikkerhedskrav) i Intune, så kan medarbejderen fx logge direkte på systemerne uden at bruge to-faktor godkendelse.

Vil du lære mere om, hvordan du sikrer din hjemmearbejdsplads eller din virksomhed bedst muligt, så tag fat i Jan Neumann herunder.

 Jan Neumann

 Business Development Manager

 (+45) 31 10 38 48

 Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.