Det er blevet mere og mere populært at give mere arbejdsfrihed i det danske erhvervsliv. Større digitalisering af arbejdspladsen har gjort, at langt de fleste medarbejdere har mulighed for at arbejde hjemmefra eller under transport til og fra arbejde. Selvom den frihed har sine fordele, så kommer den også med nogle ulemper, når det gælder it-sikkerhed. Det er nemlig langt fra alle virksomheder, som har et forkromet overblik over, hvilke devices der bliver brugt på arbejdspladsen. Det kan være, at flere medarbejdere bruger deres egen computer eller telefon, når de kobler på netværket – eller at virksomheden har mange forskellige devices af nyere eller ældre dato, som medarbejderne bruger.

Problemet med så mange forskellige devices er, at det er svært at bevare overblikket. Hvem bruger hvilke devices? Er alle devices korrekt konfigureret? Er de blevet patchet med de nyeste sikkerhedsopdateringer?

Microsoft Intune lukker dine huller

Er der devices, som ikke er konfigureret korrekt, er det et alvorligt hul i virksomhedens sikkerhed. Det er nemlig muligt for hackere at udnytte den sårbarhed – og for at bekæmpe den sikkerhedsbrist har du brug for et system til device management.

Et godt system til device management er fx Microsoft Intune, som er en del af Microsoft 365. Du kan med den løsning sætte nogle krav til hvilke enheder og hvilket sikkerhedsniveau, de skal være på for at tilgå din Office 365-løsning.

Microsoft Intune giver dig et forkromet overblik over alle de devices, som tilgår dine servere og virksomhedsdata. Du får samtidig mulighed for at:

  • konfigurere alle devices, så de lever op til jeres sikkerhedspolitikker
  • fjerne følsomme virksomhedsdata på gamle eller private devices
  • undersøge hvor der er brug for at opdatere sikkerhedsstandarden på et device

Du får altså et device management-system, der giver dig kontrollen tilbage, så du kan opdatere alle devices i virksomheden, så de lever op til det påkrævede sikkerhedsniveau – og du forhindrer at uautoriserede devices får adgang til jeres Office 365-miljø.

Vil du vide mere om, hvordan du implementerer dit device management-system, så kontakt os på 7020 1499 eller cortexconsult.dk