SMV’er kan være nemme ofre for it-kriminalitet

Store virksomheder har store it-afdelinger, omfattende sikkerhedssystemer, og detaljerede it-politikker. For SMV’er er så stort et setup ikke muligt og egentlig heller ikke nødvendigt på samme måde. Men helt konkret skal SMV’er blive bedre til at sikre sig selv mod cyberangreb. SMV’er er oftere udsat for hackerangreb, og de rammes hårdere end store virksomheder. Tal fra USA viser, at omkring 40% af alle cyberangreb er rettet mod de små og mellemstore virksomheder, og at op mod 60% af de virksomheder der rammes, går konkurs inden for 6 måneder.

Sådan forbedrer du it-sikkerheden i din SMV

De små og mellemstore virksomheder er ofte nemmere ofre end store virksomheder, da de enten ikke har den fornødne sikkerhed eller ikke bruger de sikkerhedssystemer, de har, korrekt.

Men selvom din virksomhed ikke har en hær af it-eksperter ansat, så er det stadig vigtigt at sørge for it-sikkerheden.
Du kan starte med at gennemgå vores tjekliste og se, hvor du skal sætte ind: It-politikken: har din virksomhed it-politikker? Er de opdaterede? Kender medarbejderne til dem og endnu vigtigere – ved de specifikt hvordan de skal agere ifht. it-sikkerhed? To-trins validering: Bruger din virksomhed to-trinsvalidering til at logge på f.eks. Outlook og Teams? Device management: har du styr på hvilke devices der har adgang til virksomhedens programmer og data?

Hvis du kan svare nej til nogle af disse spørgsmål, så skal du starte der. Vi giver dig her lidt inspiration til at kommer i gang:

  • Giv jeres it-politikker en gennemgang og kommuniker dem ud til medarbejderne. Sørg for, at medarbejder forstå konsekvenserne af cyberangreb, og at de ved, hvordan de i praksis overholder it-politikkerne.
  • Sørg for at I har to-trins validering aktiveret på centrale programmer såsom Outlook og Teams (andre?). På den måde nedsætter I risikoen for, at andre kan skaffe sig adgang til programmerne og få fingre i fortrolige data
  • Få styr på virksomhedens devices med Device Management. Her kan du sikre, at kun godkendte og opdaterede devices kan tilgå virksomhedens programmer og data.
  • Tjek at jeres antispam, antivirus og firewall er up-to-date og kører som det skal.

Med Microsoft 365 får du en lang række sikkerhedsforanstaltninger med i købet, men det er ikke gjort med systemer alene. Det kræver også viden om, hvordan systemerne skal sættes op og overvåges. Det kan være en omfattende opgave løbende monitorere trusselsbilledet og holde sig ajour med de nyeste opdateringer, hvis man sidder som den enlige it-ansvarlige i en mindre virksomhed. Derfor sidder vi klar til at hjælpe dig med netop det hos Cortex.

Vil du høre mere? Så kontakt Jan Neumann herunder.

 Jan Neumann

 Business Development Manager

 (+45) 31 10 38 48

 Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.