Vi har alle behov for personer med administrative rettigheder tilgår vores system. Det er både interne og eksterne personer som i kortere eller længere perioder, har behov for at ændre og opdatere vores systemer. Men har vi helt styr på hvem der har ændret hvad og hvornår? Sikkert ikke!. Det vil være især rart at vide når systemerne begynder at opføre underligt eller fejler, hvem der har været inde med administrative adgange.

Det er blevet muligt ved hjælp af en Privileged Access Management (PAM) løsning. Gennem en PAM løsning styres alle privilegerede/administrative adgange til servere, websites og netværks-udstyr. Samtidig kan der opsættes password-rotation, som periodisk ændrer password for de forskellige administrative konti, for at gøre det sværere/nærmest umuligt for uvedkommende at gætte passwordet.

PAM vil øge din sikkerhed samtidig med at det bliver sværere at omgå din ændringshåndtering proces. Du vil komme i kontrol og vil kunne bevise det, når den interne eller eksterne auditør kommer forbi.

Gartner har PAM som det vigtigste sikkerhedsprojekt virksomheder bør have i 2019. Se her: https://www.gartner.com/smarterwithgartner/gartner-top-10-security-projects-for-2019/

Læs mere om PAM løsningen her: https://cortexconsult.dk/da/losninger/privileged-access-management/