Vi vil arbejde hvor som helst, og når det passer os

Det er ikke noget nyt, at mange foretrækker en fleksibel arbejdsdag. Det skal være muligt at tjekke arbejdsmailen, mens man smører madpakker, og at ordne opgaver på computeren mens man alligevel sidder i toget på vej på arbejde. Med Microsoft 365 får dine medarbejdere både adgang til Teams, Sharepoint og Outlook, som gør det nemt og bekvemt at arbejde når og hvor det passer dem.

Glem ikke sikkerheden

Men det stiller nogle krav til virksomhedens it-sikkerhed, når medarbejderne gerne vil arbejde når som helst og hvor som helst. Der er især tre situationer som kan skabe usikre forhold, hvis ikke virksomhedens it-sikkerhed er i top.

  • Når medarbejderen arbejder under transport eller på fx café/biblioteket etc. Her kan der være risiko for, at medarbejderen får afluret f.eks. sit password.
  • Når medarbejderen tager udstyret med hjem. Her er der risiko for at medarbejderen oplever indbrud og virksomhedens it-udstyr bliver stjålet.
  • Når medarbejderen bruger private devices til at arbejde på, kan du risikere, at virksomhedens data ender med at ligge ubeskyttet på medarbejderens device, eller at der opstår øget risiko for, at data ender hos hackere, hvis medarbejderens udstyr ikke er opdateret.

Intune hjælper dig med at beskytte data

Der er flere tiltag, du kan tage for at sikre virksomhedens data og samtidig fjerne mange af bekymringerne om datasikkerhed, så medarbejderne trygt kan arbejde på farten eller derhjemme. Med Microsoft 365 Business Premium får du nemlig Intune med i købet. Intune er en del af Microsoft 365 og kan opsætte en række forskellige sikkerhedsforanstaltninger.

Compliance regler

Du kan sætte regler op for de devices, der skal tilgå virksomhedens programmer og data. F.eks. kan du bestemme, at et device skal have en bestemt browser version. For mobiltelefoner kan du sætte regler op for, at der skal være kode på, og du kan bestemme, hvilke applikationer der skal være på mobilen før, den får adgang til data.

2-faktor validering

Du bør sætte 2-faktor validering op for medarbejderne på vigtige programmer så som Teams, Outlook og Sharepoint. Dermed er det ikke nok for en uvedkommende person at aflure passwordet. Vedkommende skal også have adgang til den pågældende mobiltelefon og kunne logge ind på den for at opnå adgang til programmer og data.

Kryptering

Intune understøtter kryptering til både pc og mac, hhv. Bitlocker og Filevault. Når Bitlocker eller Filevault er aktiveret på medarbejderens pc, bliver data krypteret. Hvis medarbejderens pc skulle blive stjålet, vil det ikke være muligt at sætte harddisken i en ny computer og læse indholdet.

Du kan bruge Intune på både iOS-, Android, Windows- og macOS-enheder og dermed sikre data hele vejen rundt.

Der er flere muligheder for at sikre programmer og data med Microsoft 365. Hvis du vil høre mere så kontakt Jan Neumann herunder.

 Jan Neumann

 Business Development Manager

 (+45) 31 10 38 48

 Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.