Det seneste år er mange mennesker blevet introduceret for begrebet ransomware i Danmark. Mange har sikkert hørt om begrebet, men ved måske ikke helt hvad det dækker over. Det vil vi prøve at forklare lidt nærmere.

Hvad er ransomware?

Det engelske ord ransom betyder løsepenge. Netop løsepenge er omdrejningspunktet for ransomware, hvor dine personlige filer bliver taget som gidsel. Det er kort fortalt et program, som låser filerne på din computer, så du ikke kan tilgå dem. Det kan f.eks. være arbejdsdokumenter og familiefotos. Ransomware skelner ikke, men låser alle filer på din computer. For at få dem låst op igen skal du betale løsepenge til bagmændene bag programmet. Hensigten er, at hvis du ikke betaler, er dine filer tabt. 

Er ransomware en virus?

Ransomware er netop en slags virus. Den kommer typisk forklædt som en fil du burde have tiltro til. Når du så åbner filen, begynder den at låse dine filer, og skaden er sket.

Når skaden først er sket, kan der være flere forskellige metoder til, at genskabe dine filer. Man kan i nogen tilfælde genskabe filerne uden at betale bagmændene. Vi vil helt klart anbefale, at det er sidste udvej at betale disse bagmænd, da det ikke er sikkert, at de leverer en nøgle til at låse disse filer op med. Desuden ønsker vi ikke, at de har succes med deres aktion. Vi vil til enhver tid anbefale, at man forsøger at forhindre ransomware angreb i første omgang. 

 

Har du brug for rådgivning i forhold til, hvordan man sikrer sig mod ransomware, er du altid meget velkommen til at kontakte os.

 

Hvordan undgår man Ransomware? | Ransomware på netværksdrev | Ransomware beskyttelse

Kontakt for mere info