Mange taler om Zero Trust men hvad betyder det for dig og sikkerheden i din organisation? Zero Trust Architecture er ikke bare et enkelt produkt eller teknologi, men derimod en holistisk tilgang til cybersecurity. Den udfordrer den traditionelle sikkerhedsmodel, hvor man primært var beskyttet af en Firewall og Antivirus på sine klientmaskiner, ved at antage, at intet netværk eller bruger kan have vores fulde tillid, selvom de er inden for det interne netværk. I stedet fokuserer ZTA på at sikre individuelle aktiver, ressourcer og data, uanset deres placering, og kontinuerligt verificere og overvåge identiteten og sikkerhedstilstanden for brugere og enheder, der forsøger at få adgang til dem.

Nøgleprincipperne for Zero Trust Architecture:

Mindste adgangsrettigheder: Brugere og enheder tildeles kun den mindste adgang, der kræves for at udføre deres specifikke opgaver. Adgangsrettigheder er baseret på princippet om “behov for at vide” og evalueres løbende på ny.

Microsegmentering: Netværk opdeles i mindre segmenter, og hvert segment behandles som en separat sikkerhedszone. Dette begrænser lateral bevægelse inden for netværket og begrænser den potentielle påvirkning af et sikkerhedsbrud.

Kontinuerlig Autentifikation: Brugere og enheder autentificeres og autoriseres konstant i hele deres session, ikke kun ved den første login. Dette hjælper med at opdage og forhindre uautoriseret adgang og mistænkelig adfærd.

Enhedstroværdighed: Enheder, der søger adgang, vurderes for deres troværdighed og sikkerhedstilstand. Dette inkluderer kontrol af sikkerhedsopdateringer, overholdelse af politikker og tilstedeværelsen af ​​eventuelle sikkerhedstrusler.

Identitetsbaseret adgang: Adgangsbeslutninger er baseret på brugeridentiteter i stedet for netværksplacering. Dette muliggør sikker adgang fra enhver placering eller enhed, så længe brugerens identitet er verificeret.

Multi-Factor Authentication (MFA): MFA er en afgørende komponent i Zero Trust, da det tilføjer et ekstra sikkerhedslag ved at kræve, at brugere giver flere former for identifikation, før de får adgang.

Kryptering: Data krypteres både i hvile og under transmission, hvilket sikrer, at selv hvis det falder i de forkerte hænder, forbliver det beskyttet og ulæseligt.

Synlighed og Analyser: Omfattende overvågning, logning og analyser anvendes til at opdage anomalier og potentielle sikkerhedstrusler i realtid.

 

Vil du vide mere om mulighederne, kontakt: Jan Neumann / jne@cortexconsult.dk / tlf. 31 10 38 48