Få it-miljøets sårbarheder op i lyset Sårbarhedsscanninger

Håndtering af sårbarheder er et ansvar alle virksomheder bør tage seriøst, for at infrastruktur og applikationer ikke er sårbare overfor angreb. Det kan samtidig benyttes som en rapport til brug for en revision.

Hvad er en sårbarhedsscanning?

En sårbarheds scanning opdager og indsamler information om alle systemer (inkluderer servere, arbejdsstationer, bærbare, virtuelle maskiner, firewalls, switches og printere) som er forbundet til netværket. For hver enhed som scanningsapplikationen identificerer, vil den forsøge at finde ud af hvilket operativsystem der benyttes og hvilken software der er installeret sammen med information omkring åbne porte og brugerkonti.

Scanneren vil også forsøge at benytte de kendte standard admin konti til at logge ind og indsamle endnu flere oplysning.

Efter alt dette er samlet, vil scanneren sammenligne op imod en database med kendte sårbarheder, og generere en rapport over de fundne enheder og deres sårbarheder.

Hvor kan vi hjælpe?

Vi benytter en af de førende produkter (Nessus fra Tenable) til scanning af sårbarheder. Når vi har scannet og fået genereret en rapport, analyserer vi denne og præsenterer de anbefalinger der er fundet. Vi kan også udføre de aktiviteter der skal til, for at lukke for disse sårbarheder.

Vil du vide mere om mulighederne, kontakt: Lars Pedersen / lp@cortexconsult.dk / tlf. 20 75 13 28