Da Danmark lukkede ned i marts 2020, blev de fleste virksomheden skubbet ud i en digital transformation. Mange skulle til at passe deres arbejde hjemmefra, og der blev hurtigt fundet på løsninger for at få dette til at fungere. Der blev anskaffet udstyr og kapaciteten til virksomhedens netværk blev udvidet.

Medarbejderne blev hurtig bedre til at benytte samarbejdsværktøjerne som f.eks. Microsoft Teams og blev i stand til at afholde videomøder som aldrig før. Der blev arbejdet og samarbejdet med diverse dokumenter som blev gemt (og delt) forskellige steder som i Teams, SharePoint, OneDrive, filserver, lokalt mv. Der er rigtig mange muligheder som desværre også giver mulighed for at placere dokumenterne på steder hvor de ikke er tilstrækkelig beskyttet eller hvor de nemt kan mistes. Det er heller ikke effektivt at dokumenterne er svære at finde. Der er brug for en strategi for hvilke dokumenter der placeres hvor, hvordan de skal beskyttes og hvem der kan tilgå dem.

Selve den digitale arbejdsplads bør der også sættes krav til, for at sikre den. Alle de enheder som brugeren bruger til at tilgå virksomhedens data, skal overholde virksomhedens krav som kunne indeholde disse krav:

  • At enheden bliver regelmæssigt opdateret med sikkerhedsopdateringer
  • At disken er krypteret så der ikke mistes data i tilfælde af tyveri
  • At der kun er installeret godkendte applikationer (og disse er opdateret)
  • At brugeren er tvunget til at benytte 2-trins validering, for at sikre at det er den rigtige bruger der logger på
  • At den indbyggede firewall er aktiv
  • At anti-malware/Antivirus klienten er aktiv

Det bliver vigtigere og vigtigere for hver dag at man har styr på sine data og digitale arbejdspladser og at man regelmæssigt revurderer beskyttelsen af virksomhedens data og enheder. Det kan blive meget dyrt at lade være.

Vil du vide mere om hvordan du kan forbedre sikkerheden på virksomhedens enheder væsentlig, så kontakt Jan Neumann, 3110 3848, jne@cortexconsult.dk