Den nye version af Windows 11 giver nye muligheder, sikkerheden er blevet bedre og der er et optimeret grafisk brugerinterface. Det er blevet smukkere og minder faktisk en del om et konkurrerende Operativ System. Microsoft har tidligere udgivet nye versioner af Windows som ikke har fungeret optimalt, især ikke i starten af deres levetid (her tænker jeg specifikt på Vista og 8.0). Til gengæld har vi været glade for Windows XP, 7 og 10. Spørgsmålet er om man skal vente med at opgradere til børnesygdomme er overstået?

Forudsætninger
Oftest virkede opgradering til Windows 10 upåklageligt og der var ikke krav der skulle være opfyldt som der er med Windows 11. For at kunne opgradere til Windows 11 er der krav til CPU-generationen og TPM (Trusted Platform Module) chip version 2.0. TPM-chippen er et sikkerhedsmodul som skaber et ekstra lag af sikkerhed og bruges bl.a. i forbindelse med login med fingeraftryk og ansigtsgenkendelse men også til nøgler til kryptering af harddisken. CPU’en skal minimum være en generation 8 hvis der er en Intel CPU i. Hvis Pc’en ikke er ældre end 4 år burde den være understøttet. Hvis Pc’en ikke er understøttet, vil opgraderingen fortælle det og ikke gennemføre opgraderingen. Der er dog muligheder for at omgå dette men så mister man samtidig al support fra Microsoft.

Konklusion efter 14 dages brug
Bortset fra at jeg manuelt var nødt til at tilføje en printerdriver manuelt, har der ikke været nogen udfordringer. Jeg har fjernet den indbyggede Chat som er en Teams Light da jeg i forvejen har den rigtige Microsoft Teams. Det krævede ikke megen tilvænning før jeg var lige så produktiv som tidligere. Jeg har fuldt med i hvad der bliver skrevet omkring Windows 11 og der har været nogle få problemer men de har hurtigt blevet rettet eller bliver rettet inden for kort tid.

Skal jeg opgradere nu?
Jeg ser ingen grund til ikke at begynde at teste Windows 11 af med alle de applikationer man benytter i virksomheden. Jeg forventer at langt de fleste applikationer virker upåklageligt. Når så alt virker på Windows 11, så er det tid til få rullet Windows 11 ud på alle Pc’erne. Her kan man f.eks. benytte Intune som er en del af Microsoft 365 Business Premium og Microsoft 365 Enterprise E3/E5.

Har du spørgsmål?
Så kontakt mig på 3110 3848 eller jne@cortexconsult.dk

/Jan Neumann